آشپزی - مرصع پلو
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
مواد لازم
مرغ ۱عدد
برنج ۴لیوان
کشمش قرمز١ لیوان
زرشک ١ لیوان
خلال پسته یک دوم لیوان
خلال بادام یک دوم لیوان
مغز گردو یک دوم لیوان
خلال پوست پرتقال یا نارنگی یک سوم لیوان
6 پیمانه برنج
1 عدد مرغ پاک کرده
1 پیمانه خلال هویج
100گرم خلال بادام
100 گرم خلال پسته
1 پیمانه کشمش
1 پیمانه زرشک
به میزان لازم زعفران
پیاز٢ عدد
زعفران یک سوم قاشق چای خوری
نمک زبر ١ مشت
روغن به مقدار نیاز
زردچوبه یک دوم قاشق چای خوری
مقداری شکر (در صورت نیاز)
طرز تهیه
یکی دو ساعت قبل از شروع زرشک را در آب سرد خیس کنید، بگذارید تا خوب خیس بخورد. برنج را هم با آب گرم بشوید و در آب گرم بگذارید خیس بخورد.
اینها (مرغ، خلال پوست پرتقال یا نارنگی، زرشک، کشمش) برای تزئین مرصع پلو است در نتیجه باید قبل از شروع کردن پلو آماده باشند.
برنج را قبلاً خیس می کنیم. مرغ را تمیز کرده و پوست آن را کاملاً جدا کنید. با آب و پیاز می پزیم. گوشت مرغ را بعد از پختن تکه تکه می کنیم. برای پخت برنج، یک قابلمه پر از آب روی حرارت گذاشته و یک قاشق روغن در آن می ریزیم. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را در آن ریخته و به موقع آن را آبکش می کنیم.
زرشک را با کمی روغن، دو قاشق آب و کمی زعفران، مقداری تفت می دهیم. کشمش و خلال هویج را هم در مقداری روغن تفت می دهیم. خلال هویج را بعد از تفت، با شکر وآب لیمو می پزیم.
مرغ را به چهار پنج تیکه تقسیم کنید و آنرا همراه با مقداری آب و نیم قاشق زردچوبه و یکی از پیازها که پوست کنیده اید و خورد کرده اید آب پز کنید تا گوشت مرغ کاملا پخته شود.
بگذارید مرغ سرد شود، سپس استخوانها را جدا کنید و مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
خلال پوست پرتقال یا نارنگی را اگر شیرین شده خریدهاید نیازی به شیرین کردن ندارد در غیر این صورت در اصطلاح آشپزی به این روش، شیرین کردن خلال پوست پرتقال یا نارنگی میگویند
خلال را چند بار در آب خیس میکنید و بعد آب را خالی میکنید.
بعد از پخت برنج، آن را در یک ظرف می کشیم و یک لایه از مواد پخته شده فوق که با هم مخلوط کرده ایم را روی آن می ریزیم و به همین صورت، یک لایه برنج و یک لایه از مواد تهیه شده می ریزیم. خلال پسته احتیاجی به تفت دادن، ندارد.
در مرحله بعد باید آنرا چند بار در آب یکی دو جوش بدهید تا تلخی آن برود.
معمولا سه بار باید این عمل را تکرار کنید و مزه کنید تا مطمئن شوید که تلخی خلال از بین رفته است.
پس از اینکه خلال شیرین شد (تلخی آن از بین رفت)، مقداری روغن در ماهی تابه بریزید و روی آتش ملایم خلالها را در روغن داغ یکی دو چرخ بدهید، یک قاشق سوپ خوری شکر به آن بیفزاید خوب مخلوط کنید.
وقتی خلال یک دست شد آنرا کنار بگذارید تا بعد.
زرشک پس از اینکه زرشک خوب خیس شد، آب آنرا تخلیه کنید نصف پیاز را با روغن پیاز داغ درست کنید وقتی پیاز طلائی رنگ شد حرارت را ملایم کنید، زرشک را به آن بیفزاید یکی دو چرخ بدهید.
دقت کنید زرشک نسوزد، اگر زرشک زیاد سرخ شود میسوزد و در نتیجه تلخ خواهد شد.
اگر زرشک زیاد ترش مزه بود میتوایند با یک تا دو قاشق سوپ خوری شکر کمی آنرا شیرین کنید.
کشمش نصف پیاز دیگر را هم پیاز داغ درست کنید و وقتی پیاز طلائی رنگ شد، کشمش را هم با همان روش زرشک یکی دو چرخ در پیاز داغ بدهید تا آماده شود.
حالا وقتی که همه مخلفات تزئینی آماده شد برنج را در آب جوشان بجوشانید و بعد آب کش کنید، به همان روشی که چلو سفید درست میکنید سپس چلو را دم کنید.
هنگامی که چلو دم کشید (معمولا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت) نصف از چلو، مرغ، زرشک و کشمش را با هم مخلوط کنید و داخل دیس بریزید.
یک قاشق روغن داغ را با زعفران مخلوط کنید و از این مخلوط برای خوش رنگ و بو کردن مقدار کمی از چلو استفاده کنید این مخلوط هم برای تزئین است.
مقدار باقیمانده چلو را روی مخلوط چلو و دیگر مخلفات بریزید و با مخلفات باقیمانده به شکلی که دوست دارید تزئین کنید.
خواص
این غذا در کل حاوی 4413 کالری انرژی است.اگر این مقدار غذا توسط 15 نفر خورده شود سهم هر فرد از انرژی به طور متوسط 295 کالری خواهد بود.
مراثی (نوحه) توسط حاج مهدی سلحشور بمناسبت ایام فاطمیه درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت شهید آوینی با عنوان مرو تنها یار مولا
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج منصور ارضی درباره زیارت جامعه کبیره از سایت عقیق با عنوان زیارت جامعه کبیره بخش اول
سخنرانی توسط حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نیا از سایت عقیق با عنوان تکبر
تلاوت توسط استاد محمود خلیل الحصری درباره 25 - فرقان از سایت الکعبه با عنوان الفرقان 21-77
مناجات توسط استاد محمد علی کریمخانی درباره راز و نیاز با خدا از سایت تبیان با عنوان جان مولا علی بر گناهانم قلم عفو بکش
اذان توسط استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد از سایت تبیان با عنوان گلبانگ اذان
مدایح (به شادی ) توسط حاج سعید حدادیان بمناسبت جمادی الثانی درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت شهید آوینی با عنوان به پای عشق تو همچون کبوترم
ترتیل توسط استاد ابراهیم الاخضر درباره 52 - طور از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره طور - حفص از عاصم
ندبه انتظار توسط حاج محمود کریمی بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان یا ایها العزیز
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 6 - انعام از سایت راسخون با عنوان سوره ی انعام آیات 63 تا 65
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره الفجر
کلیپ سخنان توسط آیت الله العظمی بهجت درباره دین از سایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت ره با عنوان دعا برای نجات همه مسلمانان از بلاها
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 174,080,033